14 Ιαν 2011

ECOTEXNOLOGIA 2011: ενημερωτικό πρόγραμμα για «πράσινες» τεχνολογίες

Κύριο θέμα του προγράμματος ECOTEXNOLOGIA 2011 αποτελεί η ενημέρωση των κοινωνικών ομάδων που επηρεάζουν και καθορίζουν την ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με την εφαρμογή, προηγμένων τεχνολογιών στην καταπολέμηση της οικολογικής καταστροφής. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη προσπάθεια, που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογιών που προστατεύουν το περιβάλλον, αλλά και στην παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων της επιστημονικής κοινότητας, που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων τεχνολογιών.
Παράλληλα στόχος είναι η ενημέρωση των κοινωνικών αυτών ομάδων, σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία, ώστε να είναι σε θέση, να επιλέγουν με ορθά κριτήρια καθώς και να προστατευτούν, ως καταναλωτές, αλλά κυρίως ως υπεύθυνοι πολίτες.
Επιπλέον, επιδιώκεται η δημιουργία οικολογικής συνείδησης, που θα μετουσιωθεί στον καθημερινό τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα την πρόληψη της καταστροφής, της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής υγείας.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές ομάδες, το πρόγραμμα ECOTEXNOLOGIA 2011 διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς φορείς, το δικαστικό σώμα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εκτός αυτού διοργανώνει ανοιχτές συζητήσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εκπροσώπους της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας.
Παράλληλα πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την  ενημέρωση των  πολιτών του μέλλοντος σχετικά με τις περιβαλλοντικές τους υποχρεώσεις .
- Η  ECOTEXNOLOGIA 2011 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών και Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της  ECOTEXNOLOGIA 2011.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας ECOTEXNOLOGIA 2011 Ψυχούλης Κωνσταντίνος
e-mail: psixouliskwstas@ecotexnologia.org
Για το econews
Newslink Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου