3 Ιουν 2011

Σε λαϊκή συνέλευση για το ΤΕΙ...

Την διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης την Κυριακή στις 10:30 το πρωί, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης...
... του ΤΕΙ Αμαλιάδας, αποφάσισε κατά τη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. Μέχρι δε, τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αποφασίστηκε να γίνει επίσκεψη στην Αθήνα και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να απαιτηθεί η συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος ΤΕΙ.


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο αναγνωστήριο της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης, λόγω της κατάληψης που πραγματοποιούσαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ στο δημαρχείο.

Κατά την εισήγησή του  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης είπε ότι μετά από  πολλές προσπάθειες, δεν κατάφερε να συναντηθεί με την ηγεσία του  υπουργείου, λέγοντας ότι έλαβε την επίσημη αιτιολόγηση του να μη συμπεριληφθεί το τμήμα στο μηχανογραφικό δελτίο.

Παρέθεσε μια σειρά τμημάτων της χώρας, τα οποία  θα συνεχίσουν να λειτουργούν, παρότι βρίσκονται σύμφωνα με τα στοιχεία, σε χειρότερη θέση συγκριτικά με το τμήμα της Αμαλιάδας, το οποίο δεν έχει καν ολοκληρώσει έναν κύκλο σπουδών για να αποτιμηθεί το εάν είναι βιώσιμο.

Πρότεινε την διεξαγωγή λαϊκής συνέλευσης με τη συμμετοχή των βουλευτών, των αρχών και των φορέων και επίσκεψη στο υπουργείο για συνάντηση με την  υπουργό και τον υφυπουργό. Μίλησε με σκληρή «γλώσσα» για την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να μας εξηγήσουν γιατί το κλείνουν και να απαιτήσουμε να δώσουν μηχανογραφικό δελτίο. Είναι απαράδεκτοι και μπορώ να πω ανήθικοι, που προέτρεπαν τα παιδιά να σπουδάσουν και τώρα τα αφήνουν μετέωρα. Αναγνώρισα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σε μια δύσκολη συγκυρία. Η υπομονή και η αντοχή μου όμως εξαντλήθηκαν και με ψυχραιμία λέω ότι η απόφαση είναι απαράδεκτη. Έχουν λάθος οι υπουργοί και πρέπει να το επανορθώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σάκης Κότσιφας, διευκρίνισε ότι η παράταξή του στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια για να συνεχίσει την λειτουργία το τμήμα ΤΕΙ, με γνώμονα την ανάπτυξη, μιλώντας για την ανάγκη ενότητας, λέγοντας ωστόσο ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε νωρίτερα να είχε ζητήσει συνεργασία με την αντιπολίτευση για αυτό το ζήτημα και όχι τώρα που υπάρχει σημαντικό πρόβλημα.

Χαρακτήρισε προαποφασισμένη  την κατάργηση  του τμήματος, η  οποία στηρίζεται στην γενικότερη πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η παράταξή του θα συμμετέχει σε έναν αγώνα «αχρωμάτιστο», μακριά από σκοπιμότητες, αλλά για το καλό του δήμου.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος  μειοψηφίας Άγγελος  ολόσακας, κατηγόρησε τον δήμαρχο Ήλιδας για επίδειξη δήθεν αγωνιστικού πνεύματος, λέγοντας ότι αυτό που θα πρέπει να εκφραστεί είναι να μην κλείσει κανένα ΤΕΙ, αλλά να απαιτηθούν κάποιες ουσιαστικές διευκολύνσεις, όπως δωρεάν σίτηση και επίδομα ενοικίου, ώστε να αυξάνεται ο αριθμός των σπουδαστών στα ΤΕΙ της χώρας.

Τέλος, ο επικεφαλής της άλλης παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος  Νικολόπουλος χαρακτήρισε πλήγμα την κατάργηση του τμήματος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει αγώνας για να αλλάξει η απόφαση του υπουργείου.

Κατά την συνεδρίαση μίλησε και μια σπουδάστρια του τμήματος ΤΕΙ, η οποία αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που τους απασχολεί.

Η συνεδρίαση συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ, με τη συζήτηση των θεμάτων για το Νοσοκομείο και το Δημοτικό Κάμπινγκ. 


πηγη  ΠΡΩΤΗ -www.protinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου