6 Μαρ 2013

Σχέδιο ΑΘΗΝΑ: Η επόμενη μέρα για τα ΤΕΙ της Ηλείας - Νέα σχολή γεωργικού προσανατολισμού αποκτά η Αμαλιάδα


       Σημαντικές αλλαγές προβλέπει η τελική μορφή του σχεδίου «Αθηνά» για τα ΤΕΙ της Ηλείας, Νέα σχολή γεωργικού προσανατολισμού αποκτά η Αμαλιάδα.
     Τι προβλέπεται στην Αμαλιάδα
      Η Αμαλιάδα αποκτά νέα σχολή Γεωπονίας με τρεις κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας, με τη δυνατότητα μελλοντικά να παρέχει τη δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών.
     Το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία μετακινείται και απορροφάται από το τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών και Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων Μεσολογγίου ως τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων-Κοινωνικής Οικονομίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το Μεσολόγγι. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, το οποίο είχε σταματήσει να δέχεται εισακτέους.


Οι φοιτητές του τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους είτε στο Μεσολόγγι είτε στην Πληροφορική της Πάτρας.

Στη θέση τους «έρχεται το τμήμα Γεωπονίας με κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας, με συνολικό αριθμό οκτώ (8) μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, μελλοντικά θα δοθεί στο τμήμα η δυνατότητα παροχής μεταπτυχιακών σπουδών. Οι εισακτέοι σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Παιδείας φτάνουν τους 150.

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι τα τμήματα που απορροφούν τα νεοσύστατα ΤΕΙ του Πύργου και της Αμαλιάδας δεν συνεπάγονται άμεση μετακίνηση φοιτητών είτε από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Αργοστολίου για τον Πύργο, είτε από τα τμήματα Μηχανολογίας Υδάτινων Πόρων του Μεσολογγίου και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αργοστολίου για την Αμαλιάδα.

Για τα συγκεκριμένα τμήματα προβλέπεται μεταβατικό στάδιο παραμονής τους μέχρι οι ενεργοί φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου