3 Ιουλ 2013

Ο δήμος Ήλιδας τίμησε τους συντελεστές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου!

 «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου», ήταν τα λόγια του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη προς τους εκπαιδευτικούς του δήμου, οι οποίοι αφιλοκερδώς στελέχωσαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο και βοήθησαν μαθητές οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα σε φροντιστήρια.
Ο δήμος Ήλιδας θέλοντας να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα και βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης μία λιτή αλλά ουσιαστική και συμβολική εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ευχαριστίες
Μια εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι στους εκπαιδευτικούς, ενώ τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνδράμουν και το επόμενο σχολικό έτος.
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ήλιδας, εκπαιδευτικός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Παναγιώτης Κλειδέρης, ευχαρίστησε
τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μπροστάρηδες και δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, ενώ τόνισε ότι αποτελούν τη μαγιά και για μελλοντικές δράσεις.
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Λυμπέρη, ο οποίος εκπροσωπώντας και όλους τους δημότες, ευχαρίστησε από την καρδιά του τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία που πήραν και υπογράμμισε ότι επειδή τα σημάδια των καιρών δεν είναι καλά, θα χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τα επόμενα χρόνια.
«Οι εκπαιδευτικοί είναι το καλό παράδειγμα και είστε ο πρωτοπόρος επιστημονικός κλάδος που είναι απαραίτητος αυτή την περίοδο. Πιστεύω ότι θα σταθείτε στα παιδιά και του χρόνου. Άλλωστε, η ανάκαμψη του τόπου θα προκύψει από την παιδεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς.

«Να μη μας στερήσουν τη γνώση»
Από την πλευρά της η εκπαιδευτικός και συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος Ιωάννα Παπαδάκη, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών που έκαναν δεκτό το αίτημα για την υποστήριξη των παιδιών και ταυτόχρονα υποστήριξαν και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ευχαρίστησε και όλους τους εκπαιδευτικούς (συνταξιούχους- εν ενεργεία και αδιόριστους), που στήριξαν την προσπάθεια. 
«Το θέλω να συνδράμω απέχει πολύ μεγάλη απόσταση από το βοηθώ, αλλά οι δικοί μας εθελοντές κάλυψαν άμεσα αυτή την απόφαση, εργάστηκαν άοκνα και στάθηκαν στα παιδιά μας. Εξετέλεσαν εκπαιδευτικό και ανθρώπινο έργο. Είμαι περήφανη που έχω τέτοιους συναδέλφους», είπε μεταξύ άλλων η κα Παπαδάκη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και ζήτησε αυτές τις δύσκολες εποχές να μην αφήσουμε να μας στερήσουν τη γνώση.
Το λόγο πήρε και ο εκπαιδευτικός, συνταξιούχος πλέον, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος ζήτησε από τον Σεπτέμβριο να οργανωθεί καλύτερα το Κοινωνικό Φροντιστήριο και να αναπτυχθεί σε όλες τις βαθμίδες και παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να είναι ουσιαστική και η συμμετοχή των γονιών, σε ό,τι αφορά την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων και την προστασία των παιδιών από τους εξωσχολικούς.
Εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μίλησε ο δάσκαλος, συνταξιούχος και αυτός πλέον, Γιάννης Ντακούλιας, ο οποίος
μετέφερε την εμπειρία του από το Κοινωνικό Φροντιστήριο και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να ανταποκριθούν στην επόμενη πρόσκληση του δήμου.

Οι εκπαιδευτικοί
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και βραβεύθηκαν είναι, από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι: Σπύρος Μπιλάλης, Γιάννης Ντακούλιας, Ελένη Σταματοπούλου, Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Παναγιωτάρας, Νικολέττα Δημητροπούλου, Χρύσα Φραντζή, Παναγιώτης Κλειδέρης και Ελένη Γιάνναρη.
Από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι οι: Νίκη Δημητρακοπούλου, Χάρης Καλογερόπουλος, Δέσποινα Καραπάνου, Ιωάννης Κουκούνας, Φανή Μαρτζάκλη, Χαρά Μπέκιου, Ελισσάβετ Μπίσσα, Μαρία- Παναγιώτα Τσάμη, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, Βασιλική Δεδότση, Νικόλαος Καρατάσος, Ιωάννα Παπαδάκη, Γιώργος Τσούλος και Σοφία Σαββοπούλου.
Πέρα από την τιμητική διάκριση, στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν και ορισμένες προσκλήσεις για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου