26 Φεβ 2011

Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

 
 Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τις συγχωνεύσεις σχολείων και έγινε παρουσία μαθητών, γονέων, κατοίκων δημοτικών διαμερισμάτων και εκπροσώπων της ΕΛΜΕ Ηλείας.
Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά, μετά τις λεκτικές αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολου Λιώση, όταν ο
τελευταίος είπε ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε μια νέα παιδεία ή τα φροντιστήρια. Αυτό έδωσε το έναυσμα για να «ανάψουν» τα αίματα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ να διαμαρτύρονται φωνάζοντας «ντροπή» προς τον πρόεδρο του σώματος.

Ο κ. Λιώσης ζήτησε την  αποχώρηση των  εκπροσώπων της ΕΛΜΕ για τη συνέχιση της  συνεδρίασης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο ίδιος και  ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και η συνεδρίαση να διακοπεί για περίπου 20 λεπτά. Και τότε ωστόσο τα «πνεύματα» δεν ηρέμησαν με τις δύο «αντικρουόμενες» πλευρές να υποστηρίζουν τα όσα είχαν προκαλέσει το θερμό επεισόδιο, κι όλα αυτά μπροστά σε μαθητές και μαθήτριες από την Εφύρα, τα Σαβάλια και το Αυγείο, που με πανό στα χέρια άκουγαν υπομονετικά, ενδιαφερόμενοι στην πραγματικότητα για το μέλλον των σχολείων τους, για τις γνώσεις που θα αποκτήσουν, έξω από αίθουσες δημοτικών συμβουλίων…

Συζητήθηκε  και ανεβλήθη…


Ο πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου και αφού αποφορτίστηκε μερικώς  το κλίμα, επανήλθε, λέγοντας ότι ο  ίδιος εξέφρασε την  αγωνία των γονέων, που με το υπάρχον  σύστημα στην Παιδεία, ευνοείται η παραπαιδεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές  που θέλουν να πετύχουν να προστρέχουν στα φροντιστήρια, με το όλο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται για τις οικογένειές τους.

Τόνισε δε, ότι δεν δέχεται να του φωνάζουν «ντροπή σου», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ζήτησε από τους δημόσιους υβριστές του να αποχωρήσουν από την αίθουσα για να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος.

Πρότεινε  την αναβολή του θέματος και την σύγκλιση νέας συνεδρίασης, χωρίς τη συμμετοχή, όπως είπε των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ. Στη συνέχεια αποχώρησε και χρέη προέδρου ανέλαβε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Παναγιωτάρας. Ο δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε να τεθεί το θέμα της αναβολής ή μη συνέχισης συζήτησης του θέματος σε ψηφοφορία, βρίσκοντας αντιδράσεις από τις παρατάξεις του Σάκη Κότσιφα και του Άγγελου Κολόσακα.

Τελικά, κατά την ψηφοφορία βρέθηκαν 16 ψήφοι υπέρ της αναβολής, 12 κατά και δύο λευκά, τα οποία προέρχονταν  από την παράταξη Λυμπέρη (Χρ. Νικολόπουλος και Παν. Γιαννόπουλος).

Η αναβολή του θέματος  είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρησης της παράταξης του κ. Κότσιφα (μετά τη συζήτηση όμως του θέματος για τον Συμπαραστάτη του Δημότη) και της παράταξης του κ. Κολόσακα, οι οποίοι ζητούσαν να παραμείνουν και οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στην αίθουσ

πηγη ΠΡΩΤΗ - www.protinews.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου