20 Σεπ 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

   
     Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 , σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τρίτης 20.90.2011 και από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και την πτώση της θερμοκρασίας, που μέχρι την Τετάρτη 21.09.2011 θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:
• ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20-9-2011: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο
Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα είναι ιδιαίτερα έντονες στα Δυτικά και τη Μακεδονία και από τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στη Θράκη.


• ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-9-2011: ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα Δυτικά. Θα επικρατήσουν βοριάδες από τα Δυτικά και Βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:


- Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.


- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.


- Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.


- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.






Η Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ & ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου