1 Φεβ 2013

Ανάστατος είναι ο κόσμος στον Πύργο και την Αμαλιάδα απο το κλείσιμο των ΤΕΙ


  Τίτλοι τέλους για το ΤΕΙ της Αμαλιάδας μετά τη δημοσιοποιήση του περίφημου σχεδίου ΑΘΗΝΑ που με τη σοφία της αρχαίας θεάς, ενέπνευσε τους φωστήρες της κυβέρνησης και καταργούν τα τμήματα της πόλης, εξοντώνοντας ουσιαστικά και την κοινωνία και τους φοιτητές της πόλης.
   Εντυπωσιακό είναι ότι το καταργημένο ουσιαστικά Εμπορίας και Διαφήμησης ήταν το δεύτερο καλύτερο σε
βαθμολογία μετά από αυτό της Αθήνας! και όμως τελικά προσχηματικά είχε καταργηθεί. Έτσι δεν φώναζε άδικα ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ότι τα στοιχεία έδειχναν το τμήμα βιώσιμο και ότι το έκλειναν άδικα, θυσία στο βωμό των μνημονίων.
Με το ίδιο σκεπτικό του άδικου κλεισίματος του Εμπορίας και Διαφήμησης συνεχίζεται η επίθεση στην Αμαλιάδα με την γνωσιακή, πολιτιστική και οικονομική εξόντωση της, αφού μένει πλέον χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση παρά το ότι έχει δώσει γή και ύδωρ σύσσωμη η κοινωνία της, στην υποστήριξη αυτών των τμημάτων.
Στην Ελλάδα του 2013 της τρικομματικής συγκυβέρνησης "σωτηρίας" η λογική είναι λόγος χωρίς αντίκρυσμα, μετά και το πρωτοφανές άδειασμα του Ηλείου αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τις διαβεβαιώσεις Τζαβάρα ότι τα ΤΕΙ παραμένουν και η τριτοβάθμια εκπαίδευση παίρνει φύλλο πορείας από το Νομό!
Από την άλλη η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας υπερηφανευόταν, στην πρόσφατη τελετή απονομής πτυχίων στην Αμαλιάδα, για το τμήμα Πληροφορικής της Αμαλιάδας, ότι έγινε το πρώτο με την υψηλότερη βαθμολογία στην Ελλάδα και λίγους μήνες μετά η ίδια αυτή διοίκηση εισηγήθηκε την απομάκρυνσή του!
Για λόγους οικονομίας; ΟΧΙ βέβαια αφού στην Αμαλιάδα τα κτίρια είναι ιδιόκτητα και το κόστος λειτουργίας του ΤΕΙ βαρύνει το Δήμο, κάτι που δεν ισχύει για την Πάτρα,αφού όσον αφορά τις εγκαταστάσεις αυτές θα χρειαστούν επέκταση ενώ όσον αφορά την υποστήριξη ο Δήμος Πάτρας δε συμμετέχει στα έξοδα. Όσο για το Εμπορίας και Διαφήμησης θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τους φοιτητές του Μεσολογγίου, όπου μεταφέρεται, που είναι πολυπληθέστεροι από αυτούς τους ίδιους τους κατοίκους της πόλης! Εξορθολογισμός!
Βέβαια ούτε σκέψη για κατάργηση του χαρατσιού στα 800 και πλέον σπίτια που θα ψάχνουν εναγωνίως ενοικιαστές στην Αμαλιάδα...
Στη χώρα που φώτισε όλο τον κόσμο με Πολιτισμό και λογική σκέψη πλέον η λογική χάθηκε και η σκέψη μετακόμισε εις τας Ευρώπας...  όμως οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φερθούν πολιτισμένα στους υπαίτιους της κατάντιας τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου