23 Ιαν 2013

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή

   Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία, κινούμενο ανατολικά, θα επηρεάσει το επόμενο 48ωρο (Πέμπτη 24/1-Παρασκευή 25/1) την περιοχή μας, με κατά περιόδους πολύ ισχυρές βροχές  και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, η Παρασκευή φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα είναι μεγάλος, ιδίως σε παρόχθιες περιοχές ποταμών και χειμάρρων, που ήδη έχουν επιβαρυνθεί από τις
πολλές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.    

      Ασταθή είναι τα προγνωστικά στοιχεία για το Σαββατοκύριακο 26-27/1. 

      Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά.
       Την Πέμπτη 24/1, σοβαρή κακοκαιρία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα. 
     Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 10 με 11 βαθμούς στα πεδινά, 8 με 9 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 13 με 14 στα πεδινά,  χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή 7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. 
      Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά νοτιοανατολικοί θυελλώδεις 7 με 8 και αργότερα νοτιοδυτικοί 6 με 7. Ανάλογες εντάσεις και στα χερσαία τμήματα. 

      Την Παρασκευή 25/1,
 βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους πολύ ισχυρές. Μεγάλος κίνδυνος για κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα. 
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί 8 με 9 βαθμούς στα πεδινά, 6 με 7 στα ορεινά, το μεσημέρι στους 12 με 13 στα πεδινά,  7 με 8 βαθμούς Κελσίου στα ορεινά. 
Οι άνεμοι το πρωί στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί θυελλώδεις 8 και πιθανώς τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Ανάλογες εντάσεις και στα χερσαία τμήματα. 
      Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρα για την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο 26-27/1. Φαίνεται να επικρατεί άστατος καιρός με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες το Σάββατο και βελτιωμένος καιρός την Κυριακή. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί-βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Πηγή
ilialive.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου