9 Ιαν 2013

Λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο Ήλιδας


Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος Ήλιδας και μετά από συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ξεκινά άμεσα η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων από ενδιαφερόμενους γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς. 
Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γι’ αυτό το σκοπό καλούνται, όσοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, συνταξιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη προσπάθεια αυτή, να δηλώσουν συμμετοχή. 
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε
μαθητές (προς το παρόν Δημοτικού και Γυμνασίου) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων. 
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. 
Το φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες στο 5ο Δημοτικό για τους μαθητές του Δημοτικού και στο 1ο Γυμνάσιο για τους μαθητές του Γυμνασίου. 
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς μαθητών θα δίδονται και θα κατατίθενται από 7 Ιανουαρίου 2013 έως και 21 Ιανουαρίου 013 κατά τις ώρες 11:00 –2:00 στο Δημαρχείο Ήλιδας, Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου, υπ’ όψιν κας Ροκανά Δώρας, τηλέφωνο επικοινωνίας 2622360509. 
Σημ: Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους ( η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου) στο email press@amaliada.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου