18 Σεπ 2013

Ξεκινά η σεζόν για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Ήλιδας

Τα μαθήματα για τις τρεις τάξεις του Λυκείου

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί ο Δήμος Ήλιδας και μετά την επιτυχή ανταπόκριση καθηγητών και μαθητών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, η Οργανωτική Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ανακοινώνει τη λειτουργία του και για την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Απώτερος στόχος είναι να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες και να

ενισχυθεί η παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης στους μαθητές της περιοχής μας, δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια σήμερα. 
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. 

Ειδικότερα, θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα στους μαθητές Δημοτικού και Λυκείου, ενώ οι ανάγκες των μαθητών Γυμνασίου προβλέπεται να καλυφθούν μέσω της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, που θα υλοποιηθεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Παιδείας. 

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Γι’ αυτό το σκοπό καλούνται, όσοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μόνιμοι, συνταξιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αδιόριστοι) επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη προσπάθεια αυτή, να δηλώσουν συμμετοχή. 

Συγκεκριμένα τα μαθήματα που θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές  Δημοτικού είναι ΓΛΩΣΣΑ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ενώ αναλυτικά για τους μαθητές Λυκείου θα διδάσκονται ανά τάξη τα ακόλουθα: 

Α’ ΤΑΞΗ: 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Β’ ΤΑΞΗ : 
(ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
(ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΦΥΣΙΚΗ
ΧΗΜΕΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Γ’ ΤΑΞΗ:
(ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) 
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ 
ΦΥΣΙΚΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 
(ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ) 
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΛΑΤΙΝΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ 
ΦΥΣΙΚΗ 
ΧΗΜΕΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας κατά τις απογευματινές ώρες, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για τους εκπαιδευτικούς και για τους γονείς μαθητών θα δίδονται και θα κατατίθενται από 19/09/2013 έως και 26/09/2013 στο Δημαρχείο Ήλιδας, Φιλικής Εταιρείας 6, Γραφείο Δημάρχου, υπ’ όψιν κας Ροκανά Δώρας (τηλ. επικοινωνίας 2622360509) κατά τις πρωινές ώρες 11:00 –13:00 και κατά τις απογευματινές ώρες 18:00-19:00. 

Σημ: Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί δύνανται να καταθέτουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους (η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου) στο email press@amaliada.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου