18 Σεπ 2013

Συνάντηση για το Δημοτικό Σχολείο Εφύρας

Την διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επανέλθει ο τρίτος δάσκαλος στο σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά, έδωσε στους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Εφύρας, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Παναγιωτάρα, συναντήθηκαν το Σάββατο με τους γονείς, μετά την απόσπαση από το σχολείο της δασκάλας, με αποτέλεσμα το σχολείο ουσιαστικά να λειτουργεί ως διθέσιο.
Το αιτιολογικό της απόφασης αυτής είναι ότι φέτος στο σχολείο φοιτούν 27 μαθητές και άρα παρά… τρεις μαθητές δεν δικαιούνται τρίτο δάσκαλο. Οι γονείς εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι εάν τηρούνταν οι ζώνες που έχουν καθοριστεί και φοιτούσαν στο σχολείο και οι μαθητές από γειτονικά χωριά, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα υποβάθμισης από τριθέσιο σε διθέσιο.
Ζήτησαν από τον κ. Λυμπέρη να
συμβάλλει, ώστε να επιστρέψει στο σχολείο η εκπαιδευτικός και συγχρόνως να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε από του χρόνου να υπάρχουν στην Πηνεία δύο ισοδύναμα 6θέσια σχολεία, όπως εξάλλου είχε προβλεφθεί.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, εξήγησε ότι αυτό το θέμα δεν είναι αρμοδιότητας του δήμου, υποστηρίζοντας ότι σαφώς θα έπρεπε να τηρούνται οι ζώνες που έχουν καθοριστεί. Διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ζωή Βουρλούμη για την περίπτωση επιστροφής του τρίτου δασκάλου για τη φετινή σχολική χρονιά και να λειτουργήσει το σχολείο ως τριθέσιο. Επίσης, πρόσθεσε ότι θα τεθούν τις μέρες αυτές και όλα τα στοιχεία για να δρομολογηθεί η λύση αυτών των θεμάτων βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα.


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου