19 Μαρ 2014

Παρεμβάσεις για τον οδικό άξονα Πατρών - Τριπόλεως (111)


Για τις παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την αποκατάσταση και συντήρηση τμημάτων του οδικού άξονα Πατρών-Τριπόλεως (111) ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδης τον Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή με οποία επεσήμανε την  ανάγκη να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν τα τμήματα του οδικού άξονα Πατρών-Τριπόλεως τα οποία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Υποδομών διαβιβάζει έγγραφο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρα, σύμφωνα με το οποίο από το 2007 έως το 2011, δεν είχαν εγκριθεί πιστώσεις συντήρησης, σήμανσης και τοποθέτησης νέων και αντικατάσταση παλαιών πινακίδων σήμανσης κ.λ.π. στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο, αρμοδιότητας της πρώην ΔΕΣΕ-ΠΔΕ.
Ωστόσο, ήδη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΔΕ έχει προσφάτως αναθέσει την εργολαβία με τίτλο: «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ε.Ο Πατρών-Τριπόλεως, για άρση της επικινδυνότητας» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Έχουν ήδη εκτελεστεί εργασίες κυρίως στο τμήμα μέχρι το 40ο χλμ βάσει αιτημάτων της τροχαίας για επεμβάσεις προς άρση της επικινδυνότητας στο τμήμα αυτό, που έχει και τον μεγαλύτερο φόρτο κυκλοφορίας. Από τις αρχές Μαρτίου, εν όψει και τις βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στο τμήμα Χ. Πανόπουλο-Λαμπεία, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστούν ασφαλιστικές εργασίες λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. 
Επίσης, έχει εγκριθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το έργο με τίτλο: «Συντήρηση-βελτίωση-αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο, με αριθμ. 33 Πάτρα-Τριποταμιά-Διασταύρωση με Ε.Ο 74» προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται στη φάση εκπόνησης της μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΔΕ και θα δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατόν. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και αποκατάστασης των ζημιών, άρση καταπτώσεων-σταθεροποίηση πρανών, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης κυρίως στο τμήμα Χ.Πανόπουλο-Λαμπεία-Τριποταμιά μέχρι τα όρια της ΠΔΕ. 
Τέλος, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, για το υποτμήμα Διάσελα-Αγία Τριάδα υποβλήθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το Μάρτιο 2011…Εντός των επόμενων βδομάδων η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα συντάξει σχέδιο απόφασης για την ολοκλήρωσης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του συγκεκριμένου υποτμήματος.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου